Dec 9, 2011

Истинско приятелство

Лесно е да намериш приятели, трудното е да ги задържиш. И да са от онези истинските. А те са като водата, без тях не можем да живеем. Онези приятели, които никога не напускат сърцето ти и имат особено важно място в мислите и чувствата ти. Тези, на които винаги прощаваш и очакваш да ти простят. Достатъчно е да имаш поне един такъв приятел.  Да можеш да разчиташ на него. Да те разбира без думи. Да можеш да му се обадиш през нощта и да споделиш своите проблеми. Да споделиш мъка или радост, или просто някаква дреболия от ежедневието си и той да се развълнува дори повече и от теб. Да те критикува, но да не те обижда. Да те посъветва, без да те комплексира. Да те разсмее, когато ти се плаче. Да е до теб, дори и от хиляди километри разстояние. И да сте съхранили приятелството си, независимо от всичко. Вие имате ли такива приятели? Защото аз имам или поне се надявам, че съм ги срещнала. 
True fellowship
It is easy to find friends, but it is difficult to keep them. And those friends have to be the real one. They are like the water, without which we can’t live with. Who never leave your heart and have a particularly important place in your thoughts and feelings. And you will always forgive them and you expect to forgive you. It is sufficient to have at least one such friend. Who will count on it. Who will understand you without any words. To be able to call a friend at night and to share your problems. To share a grief or joy, or just some little thing of your life and this friend to be even more excited than you. To criticize you, but do not offend you. To advise you, but not to create the complexes. To laugh you when you cry. To be with you, even thousands of miles away. And you kept your friendship, no matter what. Do you have such friends? Because I have or at least hope that I have met them.


4 comments:

  1. Имаш го. Имаш го този приятел. И той те обича безусловно. Леко, нежно, мило, силно, красиво. Любов точка ком.

    ReplyDelete
  2. Така е, приятелко любима! Нашето приятелство е толкова отдавна и се е доказало във времето. То си е от зодията :)))

    ReplyDelete
  3. Едно малко позабравено, но много силно и истинско приятелство се възвърна, след като прочетохме тези редове... Благодаря ти! :)

    ReplyDelete
  4. Това е! Благодаря за доверието да сте моите читатели и много се радвам, че мислите и вълненията ми са достигнали и до вас :))

    ReplyDelete