Dec 14, 2011

Усещане за Коледа (Feeling of Christmas)

Идва Коледа, и ни се иска да е по-хубава, да е изпълнена с усмивки и да сме с тези, които обичаме. И такава ще е, стига да го поискаме и да направим малкото усилие да сме по-добри. Тя ще дойде с мирис на канела и звън на чаши с вино, с усещането, че новата година ще е нашата година, тази, която винаги сме очаквали, по-цветна, по-вълнуваща, по-добра. За мен и моето семейство Коледа ще е с аромат на щастие, гарнирана с щипка вълнение и повече отговорност за привкус. А вие, какво е вашето усещане за Коледа?

Christmas comes and we want to be more beautiful, filled with smiles and to be with loved ones. And this will be, if we want to, if we make a little effort to be better. It will come with the smell of cinnamon and jingling of glasses of wine, with the feeling that the new year will be our year, this year, which we've always expected, more colorful, more exciting, the better one. For me and for my family Christmas will come with the aroma of happiness, garnished with a pinch of excitement and more responsibility for the flavor. And you, what is your feeling of Christmas?


10 comments:

  1. Коледата възможна с много коледни сладки, Штолени и греяно вино :)

    ReplyDelete
  2. За мен Коледата и целият период преди Рождество Христово и, особено Бъдни Вечер, са най-вълнуващият период от време през годината! ...дори повече от лятото, пролетните излети и... първият учебен ден на щерката...:))

    ReplyDelete
  3. За мен Коледа вече означава нещо съвършено различно, коренно променено, една другост, за която дори не съм предполагала, че съществува. Коледа е ОХАНА. Благодаря ти, че ми го разкри. Семейство, в което всеки има място и дейност, всеки има любов и дава такава. Семейство, близост, обич, красота, спокойствие и много весели задружни деца, а самотата е блед оттенък на спомен. Любов точка ком. Охана. И Карпе Дием.

    ReplyDelete
  4. "Ohana means family, family means, no one gets left behind, or forgotten". Не съм го измислила аз, но това е малката частица, която създава моя микросвят. От нея започва всичко останало. Коледа е само повод да поискаме да ни се случат хубавите неща. От нас зависи да го постигнем ... и от хората, които обичаш и те обичат.

    ReplyDelete
  5. Днес реших да започна деня си с надежда за по-добро и се сетих за твоя блог и това, което каза, че ще пишеш в него само за хубави неща, а не за злободневните теми, които съпътстват нашето ежедневие и ни дебнат зад всеки ъгъл. Коледа наближава и всичко, свързано с нея за мен, а и не само, се събира в няколко простички думи - семейство, обич, усмивки и надежда. Надежда,че утрешните дни ще са по-добри, че ние ще сме по-добри, че следващата Коледа пак ще бъдем заедно и ще изпълним дома си с веселие, глъч и топлина. Желая на всеки да намери под елхата това, което си е пожелал е за което дълго е мечтал. Е, стига толкова писане, че ме чакат коледните сладки.

    ReplyDelete
  6. Благодаря за пожеланията, и на теб да ти се сбъднат всички твои мечти! Иска ми се, да не се случват всичките лоши неща около нас и затова моите мисли са само позитивни в блога. Знам, че там някъде съществува и другата, тъмната страна на нашето ежедневие, но я има и тази, добрата. Затова, ще продължавам по този път, защото мисълта да погледнеш моите мисли, за да започнеш деня си с надеждата за по-добро, значи има поне още един като мен. А и Коледа е точно това лекарство за добро настроение. Да ти станат коледните сладки, приятелко :)))

    ReplyDelete
  7. Щипката вълнение се поръсва съвсем скоро... С нетърпение и чувство на отговорност я посрещам ;-)))

    ReplyDelete
  8. Така е, по-добре споделена отговорност, отколкото никаква :)) Винаги съм знаела, че си много отговорен, но чак пък нетърпелив :)) На Коледа наистина стават чудеса! :)

    ReplyDelete
  9. Настина е Коледа и трябвна да се усмихваме, очаквайки чудесата да се случат, въпреки че, честно казано, съм достатъчно дърта, за да вярвам в Дядо Коледа! Но дано на теб, смехурке, и на всички хора, които обичаш, да Ви се случат безброй чудеса!

    ReplyDelete
  10. Не е нужно да вярваме, въпреки, че всеки от нас си остава завинаги дете в сърцето си. Но това, ще е тема на друга моя статия :))) Ако някой приятел, (ама от онези ИСТИНСКИТЕ) ти се усмихне рано сутрин или си помисли за теб в Коледната нощ, ще е достатъчно, за да се усмихнеш и ти. Благодаря, ти смехурке, за искрените пожелания, и съм сигурна, че ще ти се върнат стократно.

    ReplyDelete